Jouw profiel
×
Alles over Benegas
×
Alles over Benegas
×

FAQ

FAQ

Financieel

Ik heb een ander rekeningnummer hoe kan ik dit doorgeven?
Je kan zelf jouw persoonlijke gegevens aanpassen in de Benegas Light Registratie App. Log in en pas de bankgegevens aan.

Hoeveel bedraagt mijn statiegeld van de Benegas Light gasfles?
Het statiegeld van je nieuwe Benegas Light gasfles bedraagt €40,00. Dit geldt voor alle maten. Heb je nog een oude registratie van €55,00 dan krijg je dit statiegeld retour. Jouw unieke inlevercode/registratiecode heeft een waarde van €55,00 of €40,00. Voer deze code in de Benegas Registratie App. Het juiste bedrag zal worden weergegeven. Het statiegeld bedrag is gewijzigd per 1 februari 2022.

Hoe krijg ik mijn statiegeld terug van mijn Benegas Light gasfles?
Bij inlevering van de gasfles krijg je een ondertekend inleverbewijs met een inlevercode. Deze kan je invoeren in de Benegas Registratie App. Ga voor uitbetaling van het statiegeld of kies voor dubbele Benegas Punten en profiteer van de leukste uitjes en de mooiste producten uit de Benegas Shop.

Wanneer wordt mijn statiegeld uitbetaald?
Na verwerking van de gegevens duurt het ongeveer 10 werkdagen voordat het statiegeld op jouw rekening wordt gestort.

Waar kan ik mij registreren?
Registreer je in de Benegas Registratie App via benegas.com/app. Bekijk de stappen onder de kop 'Hoe werkt het?'.

Mijn registratie is afgekeurd, wat nu?
Het door jou geüploade inleverbewijs is niet juist. Je hebt een e-mail ontvangen met de reden waarom de registratie is afgekeurd. Zorg dat het inleverbewijs op de juiste manier is afgetekend. In jouw account onder de kop 'Mijn flessen' staat de afgekeurde fles. Upload opnieuw het inleverbewijs met de gevraagde informatie. Je aanvraag wordt opnieuw in behandeling genomen.

Mijn inleverpunt staat niet op de lijst?
Je kan contact opnemen met onze medewerkers van het Customer Service Team. Dit kan via het mailadres info@benegas.com of via 0341-723350

Ik ben niet in de gelegenheid mijn registratie digitaal uit te voeren, hoe moet ik nu verder?
Is het voor jou niet mogelijk om een e-mailadres aan te maken en je Benegas Light gasfles te registreren? Neem dan contact op met het Customer Service Team van Benegas.

Duurzaamheidheid

Is het gas van Benegas duurzaam?
Benegas levert CO2-gecompenseerd propaangas voor alle gasflessen en bulktanks. Dit houdt in dat alle CO2-uitstoot van de door jou verbruikte propaan volledig wordt gecompenseerd door Carbon Credits. Met het aanschaffen van deze Carbon Credits investeren wij wereldwijd in verschillende duurzaamheidsprojecten die ervoor zorgen dat de aarde weer wat groener wordt. Zo dragen we samen bij aan een duurzame energieconsumptie.

Gasfles

Kan ik mijn gasfles schoonmaken?
De gasfles kan eenvoudig worden schoongemaakt met een sopje met afwasmiddel of allesreiniger en een spons.

Hoe kan ik zien hoeveel gas er nog in mijn Benegas Light gasfles zit?
De Benegas Light gasfles is doorzichtig. Houd de gasfles tegen het licht en je kan zien hoeveel gas er nog in zit.

Wat zijn de voordelen van de Benegas Light fles?
Het is een lichtgewicht gasfles die niet roest. De fles is duurzaam in gebruik en doordat de fles doorzichtig is kan je zien hoeveel gas er nog in zit. De fles is zeer veilig in gebruik, want hij kan niet ontploffen.

Waar kan ik mijn lege fles inleveren?
Je kan bij meer dan 1.000 verkooppunten jouw lege fles omruilen voor een volle fles. Ook als je van inhoud wilt wisselen, is dat geen enkel probleem. Check de 'flessenzoeker' voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Welke gasslang heb ik nodig voor de Benegas Light gasfles?
In combinatie met Benegas Light gasfles, kan je het beste kiezen voor de oranje slang. Er bestaan ook zwarte en gele gasslangen, maar die zijn minder of zelfs niet geschikt voor Benegas Light gasfles. De oranje gasslang is geschikt voor onder andere gasbarbecues, onkruidbranders, kachels, terrasheaters, grasmaaiers en aggregaten.

Hoe lang is een slang houdbaar?
De houdbaarheid van de oranje gasslang is 2 á 3 jaar. Het hangt van de omgeving af waarin de flessen en dus ook de slangen zich bevinden. Komt de slang veelvoudig in contact met zon of zeewater, dan gaat die veel minder lang mee. Het is raadzaam om de slang regelmatig te controleren en tijdig te vervangen.

Propaan

Wat is propaan?
De chemische samenstelling van propaangas is C3H8. Propaangas heeft een lager kookpunt dan aardgas of butaan.

Waar kan je propaangas voor gebruiken?
De meest voor de hand liggende toepassingen zijn: verwarmen huis, kantoor, caravan, heater, koken, BBQ-en, kamperen, koelen, onkruidbranden en autorijden.

Veiligheid

Is propaan brandbaar?
Ja, zeker is propaan brandbaar! Propaan is een organische brandstof, net als bijvoorbeeld aardolie, aardgas en houtpellets.

Wat moet je doen in noodgevallen?
Bel bij een acute noodsituatie altijd het alarmnummer 112.

Is de Benegas Light gasfles veilig?
De groene lichtgewicht gasfles is veiliger dan stalen gasflessen. Benegas Light kent geen ontploffingsgevaar. In een open vuur situatie laat de binnenwand, bij extreme druk, gecontroleerd gas vrij.

Hoe vervoer ik veilig mijn gasfles?
Zet de gasfles rechtop en bind hem vast. Plaats de fles niet in direct zonlicht en draai de gaskraan dicht.

Waar kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief?
Bij registratie heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Wil je je keuze wijzigen? Via 'Jouw Profiel --> Profiel Wijzigen' kun je je aanmelding voor de nieuwsbrief aan- en uitvinken.